9 din 10 telefoane vandute in China ruleaza Android

 

     China reprezinta o piata foarte importanta pentru productorii de telefoane dar si pentru dezvoltatorii de software asociat cu acestea, datorita numarului mare de utilizatori de telefonie mobila, de aproximativ 1.1 miliarde in luna octombrie, dupa cum reiese dintr-un comunicat al oficialilor chinezi.

    Dar ce este si mai important este faptul ca conform unui raport al Analysys International, 9 din 10 smartphone -uri vandute in trimestrul al treilea in  China ruleaza Android, iar IOS-ul apartinand Apple are o cota parte doar de 4,2%, urmat de Symbian cu doar 2,4% din totalul vanzarilor. Acest lucru datorandu-se in principal  preturilor avantajoase al dispozitivelor care ruleaza Android in medie  de aproximativ 223 de dolari, fata de pretul mediu al dispozitivelor care ruleaza IOS, de aproximativ 726 de dolari.

    In China aproximativ 80,6% din populatie utilizeaza telefonia mobila, cea ce a dus ca doar in luna octombrie a acestui an,  sa fie trimise un numar de aproximativ 71.83 miliarde de mesaje text (sms).

Sursa

Social Share Toolbar
Tags: , ,