De azi, rovinieta poate fi platita si prin SMS

       Incepand de astazi rovinieta poate fi platita si prin intermediul SMS-ului, insa acest serviciu este disponibil deocamdata doar pentru utilizatorii retelei de telefonie mobila Orange. Costul asociat emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un autoturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de sapte zile. In cazul vehiculelor de transport marfa cu masa totala maxima admisa mai mare sau egala de 12 tone, pretul rovinietei pentru o zi este de 9,43 euro.
Pentru clientii cu abonament Orange, la tarifele mentionate, in factura emisa, se adauga TVA. Pentru detinatorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplica la achizitionarea creditului.

      Această nouă facilitate de plată a rovinietei, dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange, va fi funcţională începând cu data de 5 decembrie 2012, numai în reţeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

      La achitarea tarifului, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului si va primi un SMS prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul taxei si cel total al tranzactiei. Clientul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul “DA”. Ulterior, utilizatorul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese.

       Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispoziţia clienţilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reţeaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 8.30-16.30 şi Vineri în intervalul orar 8.30-14.00.

 

Sursa

Social Share Toolbar