40% dintre posesorii de smartphone-uri si tablete le folosesc ca si “ecrane secundare”

 

        Smartphone-urile si tabletele au devenit in zilele noastre un accesoriu aproape  indespensabil pentru foarte multe persoane. Conform unui studiu recent al celor de Nielsen, in Statele Unite ale Americii, peste 50% din populatie detine un smartphone, iar  peste o cincime din familiile din SUA detin o tableta.

       Din acest studiu reiese ca 85% din posesorii de dispozitive  mobile, isi utilizeaza tableta sau smartphone-ul in timp ce se uita la televizor ca si “ecran secundar”, cel putin o data pe luna, iar peste 40% fac acest lucru zilnic. Facand o distinctie intre cele doua tipuri de dispozitive, reiese faptul ca 41% utilizeaza o tableta in timp ce se uita la televizor si doar 39% folosesc un smartphone.

       Termenul de “ecran secundar” (in engleza “second screen“), pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul, a fost adoptat si este folosit pentru a definii tendința de a folosi un smartphone sau tabletă în timp ce uiti la televizor.

       Tabletele si smartphone-urile sunt folosite ca “ecrane secundare” pentru  trimiterea de emailuri,  accesarea retelelor de soializare,  verificarea rezultatele sportive, navigarea pe internet si de sigur ca majoritatea utilizatorilor folosesc diverse aplicatii in timp ce urmaresc programele TV, de persoanle din toate categoriile de varsta. Studiul mai ofera informatii detaliate cu privire la tentinda de a folosii o categorii de dispozitive sau alta, ca “ecrane secundare”, facand diferente pe categorii de varsta si sex, pentru mai multe informatii puteti accesa pagina  cu rezultatele studiului link

 

Sursa

Social Share Toolbar