Romania, in topul tarilor in care virusii de mobil trimit sms-uri la numere cu suprataxa

 

    Conform  unui raport asupra amenintarilor informatice pe Android realizat de  Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus,  reiese faptul ca Romania este in topul tarilor cu cea mai mare rata de raspandire a virusilor de mobil ce urmaresc furtul de bani prin trimiterea de mesaje text la numere cu suprataxa. Studiul, ce a analizat date din perioada 1 ianuarie –1 decembrie 2012 si care a analizat date din 72 de tari, releva faptul ca din totalul detecatiilor de software periculos din Europa si America de Nord, virusii care apeleaza numere premium reprezinta 65%.

    Statisticile la nivel local releva faptul ca in timp ce mai mult de un sfert dintre virusii de Android detectati pe terminalele din Romania fac parte din categoria celor care trimit sms-uri la numere cu suprataxa, aproape acelasi procent sunt de tipul Trojan, FakeInst, care incerca să vanda utilizatorilor aplicatii gratuite mizand pe neatentia lor. De asemenea procentul de adware (reclame agresive) reprezinta  57% din totalul detectiilor, insa adware-ul nu este periculos in sine, acesta putand sa-i deranja pe utilizatori schimbându-le motorul de căutare din browser sau creand shortcuts pe ecranul telefonului.

    Din aceste motive, Bitdefender sfătuiește utilizatorii să instaleze o soluție de securitate pentru mobile care să protejeze împotriva virușilor sau a reclamelor agresive de Android, compania oferind o suita antivirus, ce poate fi descarcata din Google Play de la adresa  Mobile Security & Antivirus.

    De asemenea, in magazinul de aplicatii Google Play  sunt disponibile mai multe aplicatii antivirus gratuite sau contracost, pe care le puteti instala in dispozitivul utilizat pentru a beneficia de protectie impotriva potentialelor pericole reprezentate de virusi.

Sursa

Social Share Toolbar