Samsung devine liderul producatorilor de telefoane in 2012

news samsung

    IHS iSuppli a facut o previziune preliminara privind numarul total de telefoane livrate de catre companiile producatoare in anul 2012 si in mod surprinzator Samsung ocupa primul loc. Acest lucru se intampla pentru prima oara in ultimii 14 ani, cand o alta companie in afara de Nokia, ocupa pozitia de lider, in timp ce locul al treilea revine comapniei Apple.

dddddddddd

    Conform raportului ISuppli, Samsung ar fi expediat 29% din totalul de telefoane de pe piata in 2012. Acest lucru reprezinta o crestere de 5% fata de anul 2011 pentru compania coreeana, cand locul intai a fost ocupat de Nokia cu o cota de 30% din totalul livrarilor, fata de anul acesta cand are doar 24%.

    Compania Apple ocupa locul al treilea cu o cota de 10% din volumul livrarilor, cu o crestere de 3%  in anul 2012.

    In privinta livrarilor de smartphone-uri, prima pozitie este ocupata tot de Samsung, cu o cota de piata de 28%, iar locul al doilea este detinut de catre Apple cu o cota de 20% din volumul total de livrari. ISuppli estimeaza ca in anul 2012, numarul de smartphone-uri vandute a inregistrat o crestere de aproape 36%.

   Conform unui alt raport al companiei Informa Telecoms, sistemul de operare Android detine doua treimi din cota de piata a smartphone-urilor vandute in China. Acelasi raport indica faptul ca 41% din smartphone-urile comercializate si care ruleaza Android, nu ofera in totalitate serviciile oferite de Google, multe dintre acestea lipsind. Apple detine 5% cota de piata, in timp ce sistemul de operare Microsoft Windows Phone are doar 1% din totalul smartphone-urilor comercializate in China.

Sursa

Social Share Toolbar