HTC va lansa tablete cu Windows 8

Grupul taiwanez HTC vrea sa lanseze anul urmator tablete bazate pe sistemul de operare Windows 8, dand astfel o mana de ajutor companiei Microsoft in lupta cu rivalii de la Apple si Google, pe o piata evaluata la circa 63,2 miliarde de dolari.

HTC_1938855bCompani HTC care a fost exclusa anul acesta din randul celor care au lansat dispozitive bazate pe platforma Windows 8, lucreaza la producerea a doua modele de tablete, una de 12 inch si una de 7 inch, aceasta din urma avand si capacitatea de  a efectua si apeluri telefonice.

Microsoft incearca sa aduca in magazine cat mai multe modele de tablete care ruleaza Windows 8, in incercarea de a recupera diferenta de piata fata de companiile Apple si Google, in conditiile in care se estimeaza ca 2015, segmentul tabletelor va atinge o valoare de aproximativ 125 miliarde de dolari. In acest moment Microsoft, incheie anul cu o cota de piata de 2,9%, in compartie cu Google care detine 40% , restul pietei fiind acaparat de catre Apple.

Tabletele produse de catre HTC vor rula Windows RT, o versiune a sistemului de operare Windows 8, conceputa special pentru dispozitivele care au incorporate procesoare ARM.

Modelul de 7  inch pregătit de HTC este o premieră pe segmentul tabletelor Windows RT, atacând segmentul tabletelor mai mic si mai ieftine, avand ca competitori directi iPad Mini, Amazon Kindle Fire şi Google Nexus 7.

 

Sursa

 

Social Share Toolbar