Un Craciun plin de recorduri pentru tablete, smartphone-uri si aplicatii

2012.12.27 craciun recorduri

 

Anul acesta, Craciunul a fost unul cu totul deosebit pentru  producatorii de tablete si smartphone-uri,  intrucat numarul activarilor de noi dispozitive a depasit cu mult recordurile anteriore. De asemenea in aceasta perioada, posesorii de noi dispozitive au cheltuit cu mult peste medie, pentru achizitionarea de aplicatii pentru acestea.

Conform firmei de analiza Flurry, in luna decembrie, numarul activarilor a crescut de la o medie zilnica de 4 milioane  la 17,4 milioane in ziua de Craciun, cea ce reprezinta o crestere de 332 de procente. Tinand cont ca recordul precedent de activari zilnice a fost de 6.8 milioane, inregistrat anul trecut de Craciun. Produsele  Apple dominand categoria tabletelor, insa si Kindle Fire HD de 7 inch a inregistrat o crestere spectaculoasa.

Anul aceasta este pentru prima oara cand numarul tabletelor activate l-a depasit pe cel al telefoanelor.

In privinta aplicatiilor descarcate, cifrele sunt asemanatare, in ziua de Craciun numarul descarcarilor dublandu-se fata de media lunii decembrie. Posesorii de dispozitive descarcand in medie 20 de milioane de aplicatii pe ora, conform companiei Flurry.

Companiei Flurry pretinde ca detecteaza pana la 90% din noile activari are au loc pe sistemele de operare IOS si Android, iar peste 260.000 de aplicatiii contin software de analiza proprietar companiei. Pentru rezultatele complete al raportului, puteti vizita pagina blog-ului companiei.

Totodata, compania de publicitate Chitika a facut publice informatii privind traficul pe internet facut de pe tablete, aratand faptul ca device-urile Apple domina in continuare acest segment, cu peste 87% din vizitele pe internet provenind de pe tabletele iPad. Dar si tabletele celor de la Amazon, Kindle Fire au inregistrat o crestere de 20%  fata de luna precedenta, atingand o cota de 4,25% din piata.

 

 

Sursa

Social Share Toolbar