Installous cel mai mare magazin de aplicatii piratate pentru IOS a fost inchis

2013.01.01 - INSTALLOUS

Cea mai mare sursa de aplicatii piratate pentru IOS, Installous a fost inchisa definitiv. Orice posesor de Iphone sau produse Apple care avea facut jailbreak dipozitivului, putea sa instaleze folosind Intallous o versiune piratata aproape a oricarei aplicatii existente in App Store. Aceasta vestea venind chiar in seara Anului Nou.

Grupul  Hackulous care dezvolta aplicatia Installous si sustinea site-ul comunitatii a anuntat oficial ca Website-ul si implicit aplicatia asociata vor fi inchise. Incepand de astazi, magazinul de aplicatii piratate nu mi functioneaza, la accesare afisand mesaje de eroare precum: “Outdated version. Installous will now terminate” sau “API Error. API unavailable.” 

Pentru ani la rand, Installous a oferit acces gratuit la mii de aplicatii platite din App Store pentru oricine utiliza un Iphone, iPad sau Ipod cu jailbreak.  Aplicatia in sine era foarte usor de utilizat, iar in cateva secunde puteai sa descarci si instalezi in dispozitiul folosit orice aplicatie, pentru care in mod normal ar fi trebuit sa platesti, experienta fiind similara cu utilizarea magazinului de aplicatii oficial  Apple, App Store.

Nu se cunosc motivele oficiale al inchiderii Installous, tinand cont ca exista un numar foart mare de utlilizatori care foloseau serviciile oferite si site-ul probabil aducea venituri substantiale dezvoltaorilor din publicitatea pe care o afisa. Prin inchiderea Installous, Apple a castigat o batalie importanta cu comunitatea de jailbreak, insa pentru cei interesati sa descarce aplicatii piratate exista pe piata si alte alternative, precum AppCake din Cydia si nu numai.

Odata cu inchiderea magazinului de aplicatii Installous care era foarte popular  printre utilizatorii de produse Apple, avand in vedere usurinta in utilizare si numarul mare de aplicatii piratate pe care le oferea, este posibil ca un numar mare de utilizatori sa paraseasca platforma IOS si sa se indrepte spre concurenta, posibil Android.

Desi anul 2013 abia a inceput, se pare ca acesta va fi unul foarte interesant.

 

Sursa

 

 

 

Social Share Toolbar