Android si Samsung in topul clasamentelor

android

 

Cele mai recente rezultate ale rapoaretelor comScore confirma trendul  cu care ne-am obisnuit in 2012: Samsung si Google pe primul loc in top, urmate de catre Apple.

Se pare ca sistemele de operare Android si IOS  detin impreuna 88,7% din piata smartphone-urilor. In timp ce sistemul  de operare BlackBerry al celor de RIM a inregistrat o scadere fata de trimestrul trecut pana la 7,3% , iar Microsoft Phone OS a scazut la 3%.

top

In privinta numarului de terminale vandute, incluzand aici si smartphone-urile, Apple a depasit compania LG, devenind al doilea mare producator de telefoane din Statele Unite,   dupa Samsung. Inregistrand o crestere substantiala de 1,4% procente in luna septembrie fata de luna august, reprezentand cea mai mare crestere pe care a avut-o un producator.

top vanzari

Cifrele se refera la rapoartele  facute de catre comScore inaintea sarbatorilor de iarna si privesc piata americana, insa totodata acestea ne permit sa ne facem o idee per ansamblu a situatiei globale a evolutiei pietei smartphone-urilor si a sistemelor de operare utilizate.

 

Sursa

 

Social Share Toolbar