Sony nu va bloca jocurile vechi in PlayStation 4

2013.01.06 - sony

 

Analistul Michaeel Pachter afirma ca compania Sony va fi obligata sa  nu blocheze jocurile vechi in noua consola PayStation 4 care urmeaza sa fie lansata, asa cum sugerau informatiile aparute pe piata, intrucat dezavantajele adoptarii acestei masuri ar depasi cu mult beneficiile rezultate prin adoptarea ei.

Sony a obtinut un patent pentru o aplicatie al carui scop este  sa blocheze utilizare jocurilor folosite in noua consola, insa ramane de vazut daca compania chiar va implementa acest lucru, asa cum afirma anumite surse de pe piata.

Analistul Michaeel Pachter care urmareste de mai mult timp segmentul consolelor si a realizat mai multe cercetari de piata privind companiile dezvoltatoare de jocuri, a prezentat unor investitori o nota in care afirma ca Sony nu va implementa un sistem de blocare a jocurilor vechi in noua consola motivand ca beneficiile pentru campanie ar fi prea mici.

Rivalii de la Nintendo au lansat o noua generatie de console, Wii U, care vine fara nicio restrictie, iar Microsoft urmeaza de asemenea sa lanseze o noua versiune a propiei console, Xbox 720, companii care ar beneficia daca Sony ar adopta o masura ca blocarea jocurilor folosite.

Mai exact Sony ar putea implementa in PlayStation 4 un sistem de blocare a jocurilor folosite, astfel un joc care a fost deja jucat si este asociat cu un cont de utilizator sa nu mai poata fi folosit de nicio o alta persoana care l-ar cumpara ulterior.

La acest moment pare improbabil ca compania Sony sa adopta o masura care sigur se va dovedi nepopulara si va face reclama negativa noii console, si in plus ar afecta si o intreaga industrie care s-a dezvoltat in jurul jocurilor deja folosite.

 

 

Sursa

Social Share Toolbar