Samsung se asteapta la un profit record in trimestrul 4 din 2012

bigSamsung se asteapta ca in trimestrul 4 din 2012 sa inregistreze un profit record pentru companie, acest rezultat fiind influentat de 

vanzarile 

bune inregistrate de catre terminalul Galaxy Note 2 si nu de catre Galaxy S III, asa cum era de asteptat.

Samsung Galaxy S III a depasit Iphone 4S in vanzari in trimestrul al treilea cu 18 milioane de unitati, dar a inregistrat o scadere in trimestrul al patrulea,  ajungand la 15 milioane de unitati. Iar in cea ce priveste phabelt-ul Galaxy Note 2 Samsung a reusit sa vanda aproximativ 8 milioane de unitati.

De asemenea, Samsung a reusit sa lanseze pe piata numai anul trecut un numar de 37 de modele de smartphone-uri, acoperind astfel toate categoriile de clienti, livrand aproximativ 63 de milioane de unitati.

Prin comparatie, LG a prezentat anul trecut un numar de 24 de noi modele, HTC 18, Nokia 9 si Apple desigur un singur model, iPhone 5.

Compania Samsung a inregistrat cresteri si in alte  sectoare in care actioneaza, precum cel al televizoarelor, unde a avut un profit de 8,3 miliarde de dolari, cu o crestere de 8,6% fata de trimestrul precedent.

Samsung estimeaza ca anul acesta va vinde aproximativ 290 milioane de smarrtphone-uri, fata de rivalii de la Apple care se estimeaza ca vor livra in 2013, 180 de milioane de terminale, conform Stategy Analytics.

Sursa

Share Button