Nokia depaseste asteptarile si vinde 4,4 milioane de telefoane Lumia

nokia

 

Nokia a facut public un raport preliminar privind rezultate companiei in semestrul al patrulea din anul 2012, iar  performantele sunt chiar uimitoare. 

Departamentul  Nokia Dispozitive & Servicii a raportat vanzari nete in valoare de 2,5 miliarde de dolari, iar aproape jumatate din suma (1,2 miliarde) provine din vanzarea de smartphone-uri, aici fiind inclus si terminalul full touch Asha.

Compania a vandut in total 79,6 milioane de telefoane, din care 9,3 milioane de terminale Asha si 6,6 milioane de smartphone-uri, insemnand 4,4 milioane de Lumia si 2,2 milioane de terminale Symbian. 

Veniturile companiei sporind si cu suma de 50 de milioane de dolari pe care trebuie sa o primeasca de la compania canadiana RIM, care produce telefoanele BlackBerry, in urma  unei intelegeri privind utilizarea unui patent Nokia de catre acesta.

In timp ce Nokia a terminat anul 2012 intr-o nota pozitiva, anul 2013 se va dovedi unul plin de incercari pentru companie in incercare de a recupera cota de piata pierduta, tinand cont ca concurenta este din ce in ce mai puternica, in special pe segmentul smartphone-urilor.

Sursa

 

Social Share Toolbar