NVIDIA Shield – o consola portabila Android

 

nvidia consola shield

NVIDIA a anuntat lansarea unei console portabile destinate jocurilor, intitulata Project Shield, care ruleaza sistemul de operare Android, dar care va permite utilizatorilor sa joace atat jocuri Android descarcate din Google Play, dar si jocuri PC, precum Crysis 2 sau Battlefield 3,  prin intermediul streaming-ului automat al jocurilor de pe calculatoarele echipate cu o placa video Geforce GTX650 sau mai puternica prin intermediul Wi-Fi-ului integrat, astfel având acces la librăria tradiţională de jocuri de PC, inclusiv tot ceea ce este pe Steam.

Noua consola Shield are la prima vedere un design compact, format dintr-un display LCD multi-touch cu diagonala de 5 inch cu o rezolutie de 1280×720, care se pliaza si un controller care seamana destul de mult cu unul Xbox 360.

Aceasta ruleaza Android 4.2 Jelly Bean, interfata fiind aproape de cea a terminalului Google Nexus 4 si are incorporat un procesor quad-core Tegra 4 . De asemenea are inclus un slot pentru card microSD, existant posibilitatea instalarii de jocuri prin intermediul acestuia, cea ce rezolva problema stocarii.

Inca nu exista informatii referitoare la data lansarii pe piata si nici legate de pretul la care va fi disponibila, insa NVIDIA Shield arata interesant si cred ca foarte multi utilizatori de terminale Android ar fi interesati de un astfel de produs, care ofera posibilitatea sa joace jocuri Android si PC pe acelasi dispozitiv, utilizand un joystick de tipul celor utilizate impreuna cu consola Xbox 360.

nvidia consola

 

 

Sursa

 

Social Share Toolbar