Lenovo va lansa un laptop care va Chrome OS

Lenovo-X131e-Chromebook

 

Lenovo, al doilea producator mondial de calculatoare, va lansa un laptop care va rula sistemul de operare dezvoltat de Google, Chrome OS, care va fi destinat  pentru scoli.

Modelul ThinkPad X 131e este in realitate un laptop care este disponibil deja pe piata dar in varianta care ruleaza Windows, acesta fiind special modificat de producator pentru a rula Chrome OS.

Laptopul dispune de un display LED de 11,6 inch cu o rezolutie 1366×768 pixeli, trei porturi USB, o iesire HDMI si una VGA, si un procesor Intel, iar conform producatorului bateria va avea o durata de viata de o zi. Varianta care ruleaza Windows a acestui laptop, are implementat un procesor Intel Core i3 cu o frecventa de 1,4GHz si are un pret de pornire de 619 dolari.

Samsung si Acer sunt alti doi importanti producatori de hardware care au lansat mai multe modele de laptop-uri care ruleaza Chrome OS. 

Lenovo nu a anuntat data lansarii pe piata a laptop-ului si nici pretul la care va fi disponibil. Cu aceasta ocazie Google primeste o mana de ajutor in incercarea de a impune pe o piata dominata de dispozitive Windows a propiului sistem Chrome OS.

Sursa

 

Social Share Toolbar