Tableta Nexus 7 este mai cautata decat iPad in Japonia

nexus-7

 

Google Nexus 7 se vinde mai bine decat iPad in Japonia, conform unui studiu recent. Piata dispozitivelor electronice din Japonia fiind una dintre cele mai dinamice din lume.

Conform unui sondaj comandat de cel mai mare ziar de informatii financiare din Japonia, tableta Nikkei, Nexus 7 este mult mai cautata de cumparatori, cu peste 44% procente din piata, fata de iPad care ar avea doar 40.1% procente. Sondajul a fost realizat de firma de cercetare a pietiei BCH in luna decembrie.

Avantajul tabletei Nexus 7, rezultata din colaborarea dintre companiile Google si Asus, este pretul mai mic in comparatie cu cel al tabletelot iPad, in Japonia acesta avand un pret cu aproximativ 100 de dolari mai mic decat cea mai ieftina tableta iPad, modelul iPad Mini.

Sondajul relava si faptul ca tableta iPad Mini a avut o problema legata de disponibilitatea in magazinele de specialitate, cea ce a dus probabil la o scadere a cotei de piata a produselor Apple, insa publicatia Nikkei sublineaza ca principalul factor a fost pretul mai mic al tabletei Nexus 7.                    

Google Nexus 7 a inregistrat vanzari foarte bune inca de la lansare, pretul relativ mic al acesteia atragand atentia cumparatorilor, tableta oferind o experienta Android pura la fel ca in cazul smartphone-urilor din gama Nexus.

Numarul total de tablete comercializat in Japonia in anul 2012 a fost de 3,6 milioane de unitati, iar anul acesta se astepta o crestere a vanzarilor la 4,9 milioane, conform IDC Japonia.

 

Sursa

Social Share Toolbar