LG anunta vanzare a peste 1 milion de smartphone-uri Optimus G

optimus-g

 

La aproape patru luni de la lansarea smartphone-ului Optimus G, LG a anuntat ca vanzarile au depasit un milion de unitati.

LG Optimus G a fost lansat initial in Coreea in luna septembrie, iar in octombrie a mai ajuns pe cateva piete, iar cifra de 1 milion de unitati reprezinta foarte putin in comparatie cu rivalii Samsung si Apple. Terminalul Galaxy S III, de exemplu, de la lansarea din luna mai 2012 si pana in prezent a fost vandut in peste 41 milioane de unitati, iar Apple a vandut peste 2 milioane de terminale iPhone 5 doar in primul week-end de la lansare in China.

Optimus G va fi lansat in Europa si China in primul trimestru din 2013, conform oficialilor companiei. LG reusind sa vanda 7 milioane de smartphone-uri in trimestrul al treilea din 2012.

LG estimeaza o crestere a numarului de terminale vandute in anul 2013 la aproximativ 45 milioane de unitati. Acesta  cifra ar putea fi atinsa daca terminalul Optimus G va continua sa inregistreze vanzari bune si daca LG va reusi sa rezolve problemele legate de livrarea  a suficiente terminale Nexus 4, smartphone foarte cautat de cumparatori, dar care inca de la lansare a fost foarte greu de gasit.

Nu exista insa informatii referitoare la numarul de smartphone-uri Nexus 4 vandute, dar un oficial LG a declarat de curand ca cifra de 375.ooo  de unitati vehiculata in presa este prea mica.

Probabil daca LG ar reusi sa produca suficiente terminale Nexus 4 pentru a acoperii cererea existenta si daca acesta ar fi lansat oficial pe toate pietele, acesta ar putea devenii cel mai de succes smartphone produs de companie.

Sursa

Social Share Toolbar