Keon si Peak – primele telefoane care ruleaza Firefox OS

FIREFOX

 

Primele telefoane care ruleaza noul sistem de operare bazat pe HTML 5, Firefox OS au fost prezenatate oficial. Aceste doua smartphone-uri poarta numele de GeekPhone Keon si Peak, si sunt destinate dezvoltatorilor de aplicatii, care ar trebui sa puna bazele viitorului magazin de aplicatii necesare acestui sistem de operare.

Smartphone-ul prezentat mai sus este modelul GeekPhone Peak, cel mai puternic dintre cele doua, care dispune de un procesor dual-core Snapdragon S4 cu o frecventa de 1,2GHz, 512MB memorie RAM si o memorie interna de 4GB.

GeekPhone Peak are implemetat un display de 4,3 inch qHD IPS, o camera principala de 8MP, o camera secundara de 2MP, un slot pentru carduri microSD si o baterie de 1800mAh.

GeekPhone Keon are o carcasa de culoare portocalie, inspirata de sigla Firefox. Telefonul vine echipat cu un procesor Snapdragon S1 cu o frecventa de 1GHz, 512 MB memorie RAM, un display de 3.5″ HVGA, o camera principala de 3MP  si o memorie interna de 4GB. Acesta dispune de un slot pentru carduri microSD si o baterie de 1580mAh. Singur minus al modelului fiind absenta camerei frontale.

FIREFOX 2

 

Ambele smartphone-uri GeekPhone vor rula sistemul de operare Firefox OS si sunt in special destinate dezvoltatorilor, acesta urmand sa fie disponibile incepand cu luna urmatoare, fara a avea in prezent date legate de pret. Insa tinand cont de specificatiile acestora si faptul ca Firefox OS se va adresa in special terminalelor de buget, acestea nu ar trebui sa fie prea scumpe.

 

Sursa

Social Share Toolbar