Nokia a renuntat la sistemul de operare Symbian

gsmarena_001Nokia a anuntat oficial ca nu va mai produce telefoane care sa ruleze sistemul de operare Symbian, terminalul Nokia 808 PureView va ramane in istorie ca ultimul dispozitiv care ruleaza Android produs de compania finlandeza.   

 Nokia a fost nevoita sa renunte la sistemul de operare Symbian, intrucat acesta  era destinat in special telefoanelor clasice,  iar odata cu raspandirea smartphone-urilor cu touchscreen la scara larga, acesta a pierdut semnificativ din cota de piata si a generat venituri din ce in ce mai mici pentru companie.

Systemul de operare Symbian a inregistrat cea mai mare scadere dintre toate sistemele de operare mobile, in principal in favoare  rivalilor care utilizeza IOS sau Android.        

Incepand cu anul 2011, compania a inceput sa produca telefoane care ruleaza Windows Phone, sistemul de operare destinat platformelor mobile dezvoltat de catre Microsoft. Alegerea facuta s-a dovedit inspirata pentru companie intrucat aceasta a inceput sa inregistreze o crestere a vanzarilor si chiar a reusit sa realizeze un profit de 585 milioane de dolari in semestrul al patrulea din anul 2012, dupa o lunga perioada de scadere.

Compania Nokia, incepand de anul acesta va produce si comercializa numai telefoane care vor rula sistemul de operare Windows Phone.

Sursa

Social Share Toolbar