Huawei ajunge pe locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri

huawei

Samsung si Apple s-au pozitionat pe primele doua locuri in topul producatorilor de smartphone-uri in semestrul al patrulea din 2012, inregistrand o crestere importanta a numarului de terminale livrate. Surpriza acestui clasament fiind faptul ca compania chineza Huawei a reusit sa se ajunga pe locul al treilea, depasind producatori de telefoane precum RIM, LG, HTC si Nokia. 

Numarul de smartphone-uri livrate de catre Huawei a inregistrat o crestere anuala substantiala de 89,5% , compania reusind sa acapareze 4,9%  din cota de piata mondiala. Acest lucru a facut ca compania chineza sa ajunga in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri la nivel global intr-o piata dominata de Samsung cu o cota de 29,0% si Apple cu 21,8%  procente, in semetrul al patrulea din 2014.

Locul al patrulea este ocupat de catre compania Sony care a livrat un numar de 8,9 milioane de smartphone-uri, cu o cota din piata de 4,5%, inregistrand o crestere anuala de 55,6%. Compania ZTE s-a plasat pe locul 5, cu un procent de 4,3% din totalul smartphone-urilor expedite in ultimul semestrul al anului 2012.

top producatori

Sursa

Social Share Toolbar