Decodarea telefoanelor a devenit ilegala de azi in SUA

decodare

 

Incepand de astazi in Statele Unite  este ilegal sa-ti decodezi telefonul mobil cumparat de nou, pentru al putea folosii in alta retea. Restrictia aplicandu-se doar telefoanelor cumparate dupa data de 26 ianuarie 2013.

In SUA, totusi vor fi comercializate si telefoane necodate, in plus exista si operatori de telefonie care decodeaza automat terminalele la sfarsitul perioadei contractuale. De exemplu, un smartphone iPhone 5 achizitionat de le operatorul AT&T,  impreuna cu un abonament pe o perioada de doi ani costa 199 de dolari, insa pretul unuia cumparat la liber necodat este de 649 dolari.

Aceasta masura a fost adoptata de Biroul de Copyright al SUA in luna octombrie a anului trecut, pentru a preveni furtul de software asociat telefoanelor mobile.

Motivul pentru care a fost adoptata aceasta masura este unul ciudat, intrucat nu exista o legatura directa intre furtul de software, respectiv jocuri si aplicatii si decodarea telefoanelor. Pentru a instala aplicatii piratate pe un telefon, nu este nevoie ca acesta sa fie necodat, drept urmare luarea acestei decizii a avut alta motivatie.

 

Sursa

Social Share Toolbar