Romania este pe locul 5 in lume la viteza la Internet

internet speed

Romania ocupa locul cinci privind privind viteaza maxima atinsa la conexiunile la internet, la nivel mondial, conform raportului Akamai Tehnologies.

Conform raportului, Hong Kong  a inregistrat o viteza record de 54Mbps in trimestrul al treilea din anul 2012, fiind pentru prima cand se depaseste pragul de 50Mbps, trendul fiind unul ascendent.

Tara noastra s-a clasat pe locul cinci in topul celor mai rapide conexiuni la internet la nivel mondial, inregistrand o viteza de 37,4 Mbps, clasamentul fiind urmatorul:

1. Hong Kong – 54 Mbps

2. Coreea de Sud – 48,8 Mbps

3. Japonia – 42,2 Mbps

4. Letonia – 37,5 Mbps

5. Romania – 37,4 Mbps

Statele Unite s-au clasat abia pe locul 14, cu o viteza de 29,6 Mbps, iar cea mai rapida conexiune la Internet din Statele Unite a fost inregistrata de statul Delaware cu 10,9 Mbps.

In Uniunea Europeana, in privinta vitezei medii la conexiunile la internet, cea mai mare viteza a fost inregistrata in Elvetia cu 8,7 Mbps, urmata Olanda cu 8,5 Mbps si Cehia cu 7,7 Mbps.

Compania Akamai Tehnologies face public un raport in fiecare trimestrul privind viteza la internet, bazat pe informatiile adunate de la peste 680 milioane de adrese unice de IP care acceseaza platforma cloud a companiei.

Sursa

Social Share Toolbar