Samsung este cel mai mare producator de telefoane din lume

Samsung a fost cel mai mare producator de telefoane din lume in anul 2012, fiind urmat de catre Nokia si Apple. Ocupantele primelor trei locuri au inregistrat o crestere a numarului de terminale livrate raportat la anul 2011.

top producatori telefoane

In privinta numarului de smartphone-uri livrate in anul 2012, locul intai este detinut tot de Samsung cu o cota de piata de 39,6%, urmat de catre Apple cu 25,1% procente si Nokia cu 6,4% , care a inregistrat o scadere substantiala fata de anul 2011.

top producatori smartphone-uri

La sfarsitul anului in curs, ne putem astepta la cu totul alte rezultate, anul acesta anuntandu-se a fi unul cu totul special in privinta evolutiei pietei telefoanelor mobile, tinand cont de evenimentele care urmeaza precum relansarea companiei RIM prin prezentarea noului sistem de operare BlackBerry 10, renuntarea companiei Nokia la vechiul sistemul de operare Symbian, lansarea noului Samsung Galaxy SIV, un nou iPhone sau chiar lansarea mai multor modele de catre Apple si poate chiar prezentarea viitorului X Phone dezvoltat de catre Google impreuna cu Motorola.

 

 

Sursa

 

Social Share Toolbar