BlackBerry Z10 a fost lansat oficial, primul smartphone care ruleaza noul BB 10 OS

bbz10Compania canadiana RIM, care de astazi a preluat numele dispozitivelor pe care le produce, BlackBerry a lansat primul smartphone care ruleaza noul sistem de operare BlackBerry 10, terminalul BlackBerry Z10.

BlackBerry Z10 vine echipat cu un ecran WXGA de 4,2 inch cu o rezolutie de 1280×768, cu o densitate a pixelilor de 356ppi, un procesor dual-core Krait cu frecventa de 1,5GHz, 2Gb memorie RAM si o memorie interna de 16GB. Acesta are implemtat o camera principala de 8MP cu capacitatea sa inregistreze clipuri video FullHD 1080p.

In privinta conectivitatii, noul terminal dispune de LTE, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, un port HDMI si un slot pentru carduri microSD cu o capacitate maxima de 32GB.

Noul smartphone va fi disponibil incepand de maine in Marea Britanie si din luna martie si in Statele Unite, unde va putea fi achizitionat de la majoritatea operatorilor de pe piata, la un pret de 200 de dolari impreuna cu un abonament pe o perioada de doi ani sau la liber pentru 599 de dolari. 

Sursa

Social Share Toolbar