[Update: extraoptiunea a fost retrasa] Atentie! Cosmote taxeaza traficul de date inclus in Extraoptiunea Smartphone la 1MB

cosmote_logo_75972400

Cosmote este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara, cu peste 6 milioane de abonati. Operatorul reusind sa atraga majoritatea abonatilor prin oferte generoase care includeau mii de minute si  mesaje scrise, dar si un trafic de date substantial, cu mult peste ce oferea concurenta. Insa se pare ca politica companiei s-a schimbat, intrucat daca urmaresti cu atentie beneficiile incluse in extraoptiunile pe care le ofera la acest moment, o sa observi ca acestea nu mai sunt la fel de generoase ca in trecut si nici mai avantajoase decat cele oferite de operatorii rivali, compania incercand cu orice pret sa obtina profit, indiferent daca clientii au de suferit.

Atentie sporita pentru clientii care utilizeaza serviciile PrePay oferite prin intermediul cartelei Cosmote si care au activata sau doresc sa activeze “Extraoptiunea Smartphone”, intrucat beneficiile oferite de aceasta sunt tentante la prima vedere, insa  daca studiezi cu atentie cea ce ofera, vei observa ca in descrierea acesteia este mentionat faptul ca “unitatea minima de taxare pentru traficul de date este de 1MB”, cea ce reprezinta foarte mult. 

Taxarea traficului de date inclus in Extraoptiunea Smartphone la 1MB este dea dreptul aberanta, tinand cont ca taxarea traficului de date inclus in celelalte extraoptiuni oferite se face la 1KB, de exemplu in extraoptiunea Xplore. (1MB=1024 KB). Asta inseamna ca indiferent daca la o accesare a Intrenetului in realitate veti face un trafic de 10KB, Cosmote va va taxa cu 1MB sau daca veti face un trafic de 1,5 MB veti fi taxati cu 2MB, cea ce face ca extraoptiunea generoasa in aparenta sa nu mai fie asa tentanta.

Informatiile furnizate sunt oferite de Cosmote pe pagina oficiala a Extraoptiunii Smartphone si pot fi verificate la adresa beneficii Extraoptiunea Smartphone(click pentru accesare).

In prima imagine de mai sus, care reprezinta interogarea beneficiilor ramase in cazul Exptraoptiunii Smartphone care ofera 1GB trafic de date, se poate observa faptul ca taxarea traficului de date se face la 1 MB, iar in cea de-a doua imagine aveti interogarea beneficiilor ramase in cazul Abonamentului No limit care ofera 500MB, unde se poate observa ca taxarea traficului de date se face la 1KB.

Abordarea companiei Cosmote in goana dupa profit mi se pare gresita si acest lucru ar putea duce la pierderea unui numar mare de clienti, care vor migra catre companiile concurente.

Update: Extraoptiunea Smartphone a fost retrasa din oferta operatorului Cosmote, fiind inlocuita cu cu noua noi extraoptiuni, respectiv Smartphone 12, care printre beneficii include 500MB trafic de date si extraoptiunea Smartphone 15, care include printre altele 1GB, in ambele cazuri  unitatea minima de taxare a traficului de date fiind de 10KB.

Social Share Toolbar