iPhone Neo One un smartphone Android, disponibil exclusiv in Brazilia

iPhone Neo One este un smartphone care ruleaza Android si este comercializat exclusiv in Brazilia. Compania IGB Electronica este producatoarea acestui terminal si detinatoare drepturilor de utilizare a denumirii “iPhone” in Brazilia.

Compania foloseste termenul “iPhone” inca din anul 2000, cu sapte ani inainte ca compania Apple sa lanseze primul smartphone iPhone.

iphone android

Smartphone-ul Neo One face parte din ultima gama de telefoane iPhone Android lansata de compania IGB Eletronica in luna decembrie a anului trecut. Acesta dispune de un ecran de 3,7 inch cu o rezolutie de 480×320 pixeli, o camera principala de 5MP, o memorie interna de 2Gb si conectivitate Wi-Fi. Terminalul ruleaza Android 2.3.4 Gingerbread ┬ási are un pret de aproximativ 300 de dolari, fiind in esenta un telefon de buget.

Conform Reuters Institutul Brazilian al Proprietatilor Intelectuale va oferii saptamana viitoare drepturi exclusive de folosire a numelui “iPhone” firmei IGb Electronica, aplicabile pana in anul 2018.

Apple s-a confruntat cu o problema similara si in China unde a platit companiei Proview suma de 60 de milioane de dolari pentru drepturile de utilzare a brandului iPad. Brazilia, ca si China reprezinta pentru Apple o piata cu un potential de crestere foarte mare, iar recent presedintele IGB Electronica a declarat ca compania este pregatita pentru dialog in vederea incheierii unei intelegeri. Urmeaza sa vedem ce suma va fi dispusa sa plateasca compania Apple in acest caz, pentru a putea utiliza numele iPhone.

Sursa

Social Share Toolbar