Jelly Bean ruleaza acum pe 13% din smartphone-urile Android

Versiunea de Android cu cea mai rapida crestere a devenit ultima versiune a sistemului de  operare, Jelly Bean, care a inregistrat o crestere de 3,6% procente din piata doar in luna ianuarie. In luna decembrie versiunea Jelly Bean o crestere putin mai mica de 3,4 procente. Dar chiar cu aceasta crestere permanenta, Android Jelly Bean, cu cele doua versiuni disponibile, nu a reusit sa depasasca cifra de 15%, in timp ce versiunea Gingerbread detine o cota de 45% din totalul terminalelor care ruleaza Android.

android jelly bean

Conform datelor oferite de Dashboard, care raporteaza cifrele oferite  la numarul de utilizatori care acceseaza Google Play Store, doar 12,2% din utilizatori se bucura de ultima versiune Android Jelly Bean , 29% au instalat Ice Cream Sandwich si 45%  folosesc inca versiunea Gingerbeard. 

Android Jelly Bean nu va depasi prea curand versiunea Gingerbread, tinand cont ca majoritatea terminalelor vechi nu se vor bucura de actualizarea sistemului de operare la ultima versiune, in plus smartphone-urile care ruleaza Gingerbread inca inregistreaza vanzari foarte bune, existant producatori care lanseaza si modele noi care au instalata aceasta varianta de Android.

Sursa

Social Share Toolbar