Primele smartphone-uri cu Ubuntu OS vor fi lansate in toamna

UbuntuOS

 

Incepand cu luna octombrie a acestui an vom avea posibilitatea achizitionarii de smartphone-uri care ruleaza Ubuntu OS, unul dintre cele mai noi sisteme de operare dezvoltat pentru dispozitivele mobile.

Informatia provine de la Mark Shuttleworth, fondator si CEO al companiei Canonical, care furnizeaza servicii pentru clientii din mediul de afaceri care utilizeaza Ubuntu. Acesta a declarat ca noile smartphone-uri vor fi lansate in mai multe zone geografice, insa principala piata vizata  va fi America de Nord.

Dezvoltatorii de aplicatii pentru noul sistem de operare vor primi acces complet la aceasta platforma, incepand cu sfarsitul acestei luni cand va fi lansata o versiune optimizata sa ruleze pe terminalul Samsung Galaxy Nexus.

Odata cu dezvoltarea masiva a pietei smartphone-urior si tabletelor, creste si numarul celor interesati sa acapareze o parte din profitul generat, iar o modalitate o reprezinta o dezvolarea unui sistem de operare destinat dispozitivelor mobile si lansarea pe piata de terminale asociate, oferind un mediu propice pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru acestea, care la randul lor genereaza sume importante de bani.

Via

Social Share Toolbar