Atentie! “Vezi cine ti-a vazut profilul”, cea mai recenta frauda care ii pacaleste pe romani pe Facebook

2013.02.26 - FACEBOOKDe cateva zile paginele site-ului de socializare Facebook sunt pline de postari care te indeamna sa accesezi un link pentru a vizualiza cine anume a vizitat mai des un anume profil. Aceasta invazie de postari este rezultatul faptului ca peste 200.000 de romani au cazut victime ale unui nou virus care afecteaza reteau de socializare

Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, informeaza ca cea mai recenta frauda de tipul ’’Vezi cine ti-a vazut profilul’’ ii pacaleste pe utilizatorii romani ai retelei sociale Facebook cu premii false constand in telefoane de ultima generatie.

Aplicatia periculoasa fura Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi posteaza in numele utilizatorilor, accesandu-le datele personale. Aplicaţia se raspandeste usor printre prietenii victimei, care sunt etichetati automat la postarea mesajului.

Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender a declarat ca “utilizatorii nu trebuie sa uite ca nicio aplicatie legitima de Facebook nu le permite sa vada cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazeaza pe mecanisme de inginerie sociala si pe stimuli psihologici care ii provoaca pe oameni sa dea repede click, fara sa se gandeasca la consecinte’’. 

Daca utilizati  o solutie antivirus Bitdefender aceasta va bloca linkul periculos, pe care il va  marca ca o incercare de frauda. De asemenea, puteti utiliza soluţia gratuita Safego care va protejeaza de mesaje spam, malware, fraude si expunerea periculoasa a datelor personale.

Aplicatia Safego este oferita gratuit de Bitdefender si poate fi instalata prin intermediul site-urilor Twitter si Facebook, unde o gasiti in sectiunea aplicatii.

Sursa

 

Social Share Toolbar