Top 10 Aplicatii Antivirus Android gratuite in Google Play – 04.03.2013

Top-10-Android-Anti-Virus-Apps

 

Popularitatea in crestere a sistemului de operare Android a facut din acesta una din tintele  preferate ale dezvoltatorii de software periculos, care  incearca sa profite de neatentia utilizatorilor.

Smartphone-urile si dispozitivele care ruleaza Android, indiferent de versiune, sunt in permanenta predispuse a fi infectate cu diverse tipuri de software periculos, respectiv virusi, malware, spyware, adware sau troieni, care in general se soldeaza cu compromiterea datelor personale disponibile pe terminal. De mentionat este faptul ca dispozitivele cele mai vulnerabile sunt acelea in care utilizatorul permite instalarea de aplicatii din surse straine, precum cele descarcate de pe internet, si terminalele root-ate, unde utilizatorul are acces direct la fisierele sistemului de operare.

Mai jos aveti topul celor mai decarcate aplicatii antivirus gratuite din Google Play, disponibile la data de 04.03.2013.

Topul a fost intocmit in functie de numarul de descarcari si numarul de review-uri al aplicatiilor antivirus disponibile in Google Play.

Instalare unei aplicatii antivirus pe dispozitivul Android utilizat nu este obligatorie, insa majoritatea companiilor care produc software de protectie recomanda acest lucru.

Aplicatiile de mai sus sunt disponibile pentru descarcare fie prin accesarea directa a link-urilor de mai sus (click pe imaginea aplicatiei dorite) sau  prin intermediul Google Play (click pentru accesare) si la acest moment sunt gratuite, insa acest lucru se poate schimba intrucat dezvoltatorii au libertatea de a modifica pretul aplicatiilor oricand.

Atentie! Inainte de a descarca o aplicatie trebuie sa verificati pretul acesteia si de asemenea dimensiunea fisierului care trebuie descarcat pentru instalare, pentru ca daca nu utilizati o retea wireless cand faceti acest lucru, puteti sa fiti taxati suplimentar pentru traficul de date de catre operatorul de telefonie.

Sursa

Social Share Toolbar