Samsung si Apple ar putea lansa smartphone-uri cu incarcare wireless

2013.03.08 - androidworld.ro - wireless samsung

Tehnologia incarcarii wireless este disponibila de cativa ani, insa pe piata au fost lansate doar cateva modele de smartphone-uri care o au implementata, iar 2013 ar putea fi anul in care acest lucru ar deveni un standard. Conform ultimelor informatii aparute Samsung si Apple ar urma sa lanseze pe piata terminale cu incarcare wireless.

Samsung se pare ca ar urma sa implementeze tehnologia Qi dezvoltata de Wireless Power Consortium, care la acest moment este utilizata de catre Nokia, LG, Sony si Motorola, insa Samsung este membra a Alliance for Wireless Power, unde impreuna cu Qualcomm, TI, Broadcom si alte compani,  promoveaza un alt standard de incarcare wireless.

Indiferent de standardul pe care il va alege, Samsung s-ar putea sa nu implementeze aceasta tehnologie in noul Galaxy S IV, dar sa o ofera ca o optiune prin intermediul unui accesoriu de genul unui capac inlocuitor pentru spate(precum in cazul terminalului Nokia Lumia 820). La acest moment existand kit-uri de incarcare Qi pentru modelul Galaxy S III, dar aceastea nu sunt produse de Samsung ci de alte companii.

De asemenea se pare ca si Apple este interesata de implementarea tehnologiei de incarcare wireless, insa compania din Cupertino va opta pentru o o tehnologie proprie de incarcare prin inductie. Dar ca si in cazul celor de la Samsung, Apple va oferi incarcarea wireless ca o optiune si nu o va incorpora in viitorul iPhone 5S.

In mai putin de o saptamana vom afla daca Samsung a implementat incarcarea wireless in Galaxy S IV si ce fel de tehnologie a ales, lansarea aceastuia vand loc pe data de 14 martie.

Sursa

 

Social Share Toolbar