Google va depasi Apple pe piata tebletelor, in 2013

An illustration picture show sapplication icons are displayed on an Apple Ipad tablet held by a woman in Bordeaux

Livrarile de tablete care ruleaza sistemul de operare Android vor depasi numarul de tablete iPad, pentru prima oara in acest an, cumparatorii fiind atrasi de alternative mai ieftine, potrivit companiei de analiza a pietei IDC.

Cresterea numarului de modele si pretul mic al tabletelor Android, precum si numarul mare de producatori care dezvolta astfel de dispozitive, Google, Samsung, Amazon, Asus, etc.,  va duce la depasirea cotei de piata detinuta de Apple, pentru prima oara de la lansarea primei tablete iPad in 2010.

Anul acesta se estimeaza ca numarul de tablete iPad vandute sa  inregistreze o scadere de la 51  la 46 procente din piata, iar numarul de dispozitive Android sa inregistreze o crestere a cotei de piata pana la 49% fata de 42%  anul trecut.

Dupa aparitia pe piata a tabletelor de 7.0 inch Nexus 7 si Amazon Kindle, Apple a lansat  o noua versiune de tableta, modelul iPad Mini.

Un analist din cadrul IDC declarand faptul ca “una din doua tablete livrate pe piata in acest trimestru a fost cu un ecran de sub 8 inci. Ne aşteptam ca tabletele mici sa continue sa creasca in 2013 si ulterior”.

Compania de analiza International Data Corp anticipeaza ca vanzarile globale de tablete vor atinge 190,9 milioane de unitati in acest an, peste nivelul de 172,4 milioane de tablete anticipat initial. Piata tabletelor va urca la 350 milioane de unitati in 2017.

Sursa

Social Share Toolbar