Patentul Apple slide-to-unlock este invalidat de un tribunal din Germania

2013.04.06 - www.androidworld.ro - appleSe pare ca Apple va pierde patentul pentru sistemul de deblocare slide-to-unlock, cel putin in Uniunea Europeana, deoarece un tribunal din Germania l-a declarat invalid.

Totul a inceput anul trecut cand Apple a obtinut o hotarare judecatoreasca impotriva companiei Motorola Mobility care interzicea vanzarea unor anumite terminale. Avand in vedere aceasta victorie Apple a intentat un proces si impotriva companiei Samsung privind utilizarea aceleasi tehnologi, dar aceasta a fost suspendat pana cand Oficiul German de Brevete si Marci va decide cu privire la validitatea patentului detinut de Apple.

Intre timp Motorola Mobility  a facut recurs impotriva deciziei judecatoresti si de aceasta data compania a castigat procesul. Instanta judecatoreasca motivand invalidarea patentului Apple slide-to-unlock  prin faprtul ca acesta nu intruneste cerintele tehnice necesare.

Victoria obtinuta de Motorola va scuti compania Samsung de acelasi proces. Acesta noua decizie ne duce mai aproape de sfarsitul acestui razboi al patentelor in Europa si poate si in Statele Unite se va intampla la fel, iar companiile producatoare de telefoane isi vor indrepta toate resursele spre dezvoltarea de noi tehnologi.

Sursa

Social Share Toolbar