HTC First – primul smartphone Facebook

HTC First, primul smartphone Facebook a fost lansat in cadrul conferintei sustinute de catre Mark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare, organizate la sediul companiei din Menlo Park.

2013.04.09 - androidworld.ro - htc first

Smartphone-ul HTC First este primul model de telefon care vine cu noua interfata Facebook Home integrata in sistemul de operare Android, aplicatie care a fost lansata in cadrul aceleasi conferinte, Aplicatia poate fi instalata prin intermediul magazinului de aplicatii Google Play si pe alte cateva modele de terminale: HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II si Samsung Galaxy S4, urmand ca in viitor numarul telefoanelor compatibile cu aceasta sa creasca.

HTC First vine echipat cu un ecran de 4,3 inch cu rezolutie HD 720p, un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon 400 al 1,4 GHz, 1 GB memorie RAM, o camera principala de 5 megapixeli, o camera frontala de 1,6 megapixeli si 16 GB memorie interna.

Pe partea de conectivitate terminalul va dispune de LTE, 3G HSDPA, Wi-Fi a/b/g/n,  Bluetooth 4.0 si GPS.

HTC First va fi disponibil din aceasta saptamana, initial aceasta va fi comercializat doar in Statele Unite, unde va putea fi achizitionat exclusiv de la operatorul de telefonie mobila AT&T pentru suma de 99 dolari, impreuna cu un abonament pe o perioada de doi ani.

In Europa smartphone-ul va fi comercializat de catre operatorul Orange in lunile urmatoare.

Desi pana acum pe piata au mai fost lansate telefoane care inglobau oricum reteau de socializare Facebook, HTC Frist este primul smartphone care reuseste sa faca acest lucru, la dezvolatea acestuia participand activ si compania Facebook.

Daca aveti un terminal compatibil cu noua aplicatie Facebook Home, care inlocuieste interfata stock Android si vreti sa va transformati terminalul intr-un veritabil Facebook smartphone nu trebuie decat sa descarcati si instalati aplicatia Facebook Home din Google Play, care va fi disponibila incepand cu data de 12 aprilie.

Sursa

Social Share Toolbar