Cele mai multe escrocherii pe Facebook promit sa dezvaluie vizitatorii profilului

Aproape un sfert din escrocheriile de pe Facebook promit utilizatorilor sa le dezvaluie cine le-a vazut profilul, releva un studiu realizat de Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, in urma analizei datelor disponibile in perioada octombrie 2012-martie 2013.

2013.04.26 -www.androidworld.ro - facebook 3

Pe locul doi in topul escrocheriilor se afla un presupus film deocheat infatisand-o pe cantareata Rihanna. Un click pe un astfel de link instaleaza virusi pe calculatoarele victimelor si ii pacaleste sa dezvaluie date personale.

Escrocii folosesc diverse tertipuri si minciuni pentru a starni curiozitatea utilizatorilor. Un click dat in graba ii poate costa pe acestia destul de mult in termeni de pierdere a datelor personale sau chiar mai rau. Frecventa anumitor teme in escrocheriile de pe retelele sociale le poate indica utilizatorilor care sunt mesajele de care sa se fereasca.

Cercetarea a aratat ca Rihanna si Taylor Swift au fost numele de vedete cele mai folosite pentru a pacali utilizatorii, in ultima jumatate de an. Acestora le urmeaza Kim Kardashian, Megan Fox, Justin Bieber, Selena Gomez si Chris Brown.

Daca in Romania utilizatorii sunt mai atrasi de escrocheria ’’Vezi cine ti-a vazut profilul’’, in Franta oamenii se lasa pacaliti sa isi “schimbe” culoarea paginii de Facebook. Englezii si spaniolii, in schimb, cad repede in capcana promisiunii ca pot afla care dintre fostii iubiti le verifica profilul.

Daca doriti sa va protejati de astfel de amenitarile aparute pe Facebook, o puteti face cu ajutorul aplicatiei gratuite Bitdefender Safego pe care o puteti descarca din sectiunea Apps – App Center pe care o gasiti in partea stanga a paginii Home a contului pe care il detineti pe reteau de socializare sau de la adresa Bitdefender Safego(click pentru accesare).

Sursa

Social Share Toolbar