Primul smartphone Jolla a fost prezentat oficial si costa 399 euro

Primul smartphone Jolla a fost prezentat oficial si se numeste simplu Jolla. Terminalul ruleaza sistemul de operare proprietar companiei Sailfish OS, bazat pe platforma Meego, si care suporta aplicatii Android.

2013.05.21 - www.androidwordl.ro - jolla

Smartphone-ul Jolla vine echipat cu un display de 4,5 inch, o memorie interna de 16 GB ce poate fi extinsa prin intermediul slotului microSD si o camera principala de 8 megapixeli. Acestea  va beneficia de o baterie inlocuibila, datorita design-ului special al telefonului ce permite acces la aceasta.

Terminalul va avea un spate ce va putea fi inlocuit, utilizatorul avand la dispozitiv patru culori din care poate alege, albastru deschis, verde, alb si portocoliu. Smartphone-ul Jolla va recunoaste automat culoarea spatelui si va schimba culaorea interfatei in functie de aceasta. 

Jolla va avea un pret de comercializare de 399 euro.

Sistemul de operare Sailfish are un mare avantaj de restul sistemelor de operare mobile lansate in ultimul timp, precum Firefox OS sau Ubuntu OS, datorita faptului ca este capabil sa ruleze aplicatii Android, astfel acesta va beneficia de o magazin de aplicatii impresionant. Probabil acest nou sistem de operare va avea succes pe pietele din tarile in curs de dezvoltare, unde va lua o bucata din cota de piata a sistemelor Windows Phone sau BlackBerry .

2013.05.21 - www.androidwordl.ro - jolla 2

Sursa 

Social Share Toolbar