Microsoft a lansat noua consola de jocuri Xbox One

Microsoft a prezentat noua consola de jocuri a companiei, denumita Xbox One. Lansarea vine la peste sapte ani de la lansarea precedentei console Xbox 360 care a avut loc in anul 2005. Evenimentul a fost asteptat cu nerabdare de foarte multi utilizatori, dar si de analisti, avand in vedere ca concurentii Sony si Nintendo facusera deja acest pas.

2013.05.23 -www.androidworld.ro - xbox one 6

Xbox One are un design modificat si va dispune de un senzor Kinect si un controller imbunatatite. Aceasta vine echipata cu un procesor octa-core si un procesor grafic realizate de AMD,  8 GB memorie RAM, unitate Blu-ray, USB 3.0, HDMI in/out si un hard drive de 500 GB.  

Consola va rula un nou sistem de operare, a carui arhitectura imbina trei sisteme de operare intr-unul singur, acesta oferind

Noul Kinect va avea implementata o camera 1080p, cu conectivitate la Skype, Microsoft sustinand ca aceasta este capabil sa citeasca bataiile inimii. De asemenea, noul senzor va recunoaste si controller-ul, nu doar utilizatorul.

2013.05.23 -www.androidworld.ro - xbox one 7

Noul controller vine cu design imbunatatit, un nou D-pad si va avea o baterie integrata.

2013.05.23 -www.androidworld.ro - xbox one 2

Consola Xbox One va beneficia de un serviciu Xbox Live imbunatatit, va fi compatibila cu functia SmartGlass ce va fi disponibil pentru o varietate mare de smartphone-uri si tablete,  si va  fi si o platforma social-TV.

Microsoft a anuntat lansarea a opt noi francize de jocuri pentru Xbox One in primul an.

Nu a fost anuntata inca data la care consola Xbox One va fi disponibila pe piata si nici pretul de comercializare al acesteia.

Sursa 

Social Share Toolbar