Bitdefender lanseaza aplicatia gratuita Clueful pentru Android ce informeaza utilizatorii despre comportamentul periculos al aplicatiilor

Clueful pentru terminalele mobile cu Android este un instrument de monitorizare a aplicatiilor neglijente ce pun in pericol confidentialitatea datelor personale, livreaza mesaje nedorite si acceseaza informatii sensibile.
2013.05.28 - www.androidworld.ro - clueful
Bitdefender Clueful pentru Android este un software gratuit care analizeaza aplicatiile pentru a vedea daca acestea pot citi mesajele fara acordul utilizatorului, pot trimite notificari spam sau pot accesa fotografiile din terminal. De asemenea, Clueful informeaza utilizatorii despre aplicatiile care pot trimite parolele necriptate, pot accesa calendarul sau intrerupe convorbirile cu reclame audio.

Soft-ul Bitdefender se actualizeaza constant in cloud si verifica fiecare aplicatie imediat ce este instalata, oferind de asemenea si un scor general de securitate a telefonului.

“Smartphone-ul este probabil cel mai personal terminal, contine mesaje private, informatii sensibile despre conturi bancare, fotografii personale si alte date care, daca nu sunt tratate cu grija, fac utilizatorul vulnerabil. in acelasi timp, peisajul aplicatiilor pentru Android este slab reglementat si deschis unor practici discutabile de generare de venituri. Clueful ofera utilizatorilor informatii care ii ajuta pe acestia sa-si protejeze informatiile personale din terminal de aplicatii intruzive”, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender. 

Aplicatia Clueful este creata si administrata de dezvoltatorii antivirusului Bitdefender, clasat in repetate rânduri in fruntea industriei in testele independente realizate de AV-Test si AV-Comparatives. 

Aplicatia Clueful poate fi instalata pe orice dispozitiv care ruleaza Android, si  este disponibila gratuit in GooglePlay sau de la adresa Clueful(click pentru descarcare).

Sursa

Social Share Toolbar