Sistemul de operare Android domina segmentul smartphone din Europa, cu o cota de piata de peste 70%

Sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, si-a consolidat pozitia de lider pe segmentul smartphone din Europa, cu o cota de piata de 70,4% in intervalul martie-mai, fata de 61,3% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu publicat de firma de cercetare Kantar Worldpane.

Spania si Germania sunt tarile in care sistemul de operare Android este cel mai popular din Europa, atingand o cota de piata de 92,5% in Spania si 76.6% in Germania. In aceste doua tari prezenta sistemului de operare iOS al celor de la Apple abia isi face simtita prezenta cu 4,2% si respectiv 15% din piata.

android world

In mare parte, succesul Android este datorat grupului sud-coreean Samsung, care a ajuns in Europa la vanzari reprezentand aproape jumatate din piata de smartphone-uri, dar si numarului mare de producatori care lanseaza terminale care ruleaza Android, astfel utilizatorii au posibilitatea de a alega dintr-o gama variata de modele din toate categoriile de pret.

Desi expansiunea vanzarilor de smartphone-uri incetineste pe pietele dezvoltate, precum cea europeana, sistemul de operare al Google reuseste sa castige cota de piata, in principal in defavoarea sistemului de operare iOS.

Apple controleaza 17,8% din piata europeana cu sistemul de operare iOS, iar Windows Phone doar 6,8%.

O situatie similara este inregistrata in China, cea mai mare piata de smartphone-uri din lume. in China, la fel ca in Europa, platforma Google este instalata pe peste 70% din smartphone-urile vandute.

“In Europa, cresterea Android ramane puternica. Totusi, in Statele Unite, parteneriatul Apple cu operatorul T-Mobile ajuta iPhone sa mentina o distanta mai redusa fata de Android”, a declarat directorul Kantar, Paul Moore.

Android conduce si in Statele Unite, cu o cota de piata de 52%, avansul fiind mai mic fata de Apple, care are 42% din piata. Daca in alte tari Android creste puternic, in SUA aproape a stagnat pe parcursul anului trecut, in timp ce Apple a urcat de la 38,4% la 41,9%.

Symbianul celor de la Nokia este inca popular doar in Mexic unde detine o cota de piata de 10,3% cu putin peste iOS care are doar 9,9%. BlackBerry se situeaza pe locul al doilea cu 11,3%, in timp de Androidul este lider absolut cu 60,3%.

Sistemul de operare Android se pare ca inregistreaza o crestere constanta, chiar daca acesta nu este uniforma ca si raspandire geografica.

Pentru mai multe informati privind evolutia vanzarilor de smartphone-uri, puteti consulta tabelele de mai jos.

android world 2

Sursa

Social Share Toolbar