Google a lansat Chromecast, un rival pentru Apple TV

Google a lansat un nou gadget pentru streaming video, care le permite utilizatorilor sa acceseze continutul de pe internet  sau din anumite aplicatii chiar pe televizorul din sufragerie. Compania doreste sa rivalizeze in acest sens cu Apple TV. Noul dispozitiv, denumit CHROMECAST, seamana cu un stick USB si poate fi conectat la un televizor prin intermediul portului HDMI.

Chromecast1Acesta se sincronizeaza cu smartphone-urile, tabletele si PC-urile utilizatorilor, care ruleaza Android, iOS, Microsoft sau MacOS, oferind Netflix, YouTube si alte aplicatii de continut, pe ecranul generos al televizorului.

Google doreste sa fie prezent si in zona televizoarelor, deoarece ar putea deschide un canal eficient prin care sa vanda si mai multe reclame – o sursa principala de venituri pentru gigantul tehnologic.

Google vinde acest gadget cu 35 de dolari. Pretul se situeaza sub cel al dispozitivelor de streaming prin internet, vandute de Apple si Roku.

Un gadget Apple TV costa 99 dolari, in timp ce Roku ofera un asemenea dispozitiv (HD) la 80 de dolari. Roku vinde un stick similar Chromecast cu 100 de dolari.

Chromecast, care se bazeaza pe Google Web Browser, este cel mai nou produs al companiei care doreste sa ofere si servicii de “entertainment la domiciliu”. Initial, compania a incercat sa dezvolte un sistem de operare Google TV, care sa fie integrat in televizoarele producatorilor consacrati, dar proiectul nu a avut succes, insa compania promite o revitalizare a acestuia.

Google a lansat si un clip video de prezentare a noului gadget, pe care il puteti urmarii mai jos.

Anul trecut, Google a prezentat dispozitivul Nexus Q, sperand ca va reusi sa furnizeze mai mult continut video prin internet, pe ecranele televizoarelor LCD. Produsul nu a avut insa succes si a fost retras rapid de pe piata, la aproximativ 6 luni de la lansare.

Stick-ul Chromecast ar putea reprezenta o modalitate simpla pentru afisarea continutului video de pe internet pe televizorul LCD. Analista Forrester Research, Sarah Rotman Epps, a declarat ca Chromecast ar putea submina Apple pe piata dispozitivelor de streaming pentru televizoare, asa cum tabletele Nexus au compromis vanzarile de iPad-uri.

“Chromecast pare un dispozitiv inteligent, care poate deveni un standard”, a declarat Rotman Epps. “Google a invatat din greselile trecutului”. Concurenta este acerba pe aceasta piata, dar cu un asemenea pret, Chromecast ar urma sa se impuna rapid ca lider.

La inceputul anului, Apple a precizat ca a vandut peste 13 milioane de dispozitive de streaming. Roku a vandut in 2013 circa 5 milioane unitati de streaming. Pentru a-i incuraja pe utilizatori sa foloseasca Chromecast, Google ofera trei luni gratuite de Netflix, la achizitionarea gadget-ului. Aceasta promotie inseamna, de fapt, o suma de 24 de dolari si astfel costul lui Chromecast ajunge la 11 dolari pentru cei care erau deja abonati la Netflix.

Dispozitivul Chromecast este disponibil pentru achizitionare momentan doar in Statele Unite, prin intermediul propriului magazin online Google Play sau de la alti comercianti precum Amazon.

Sursa /Via

Social Share Toolbar