Google a lansat oficial Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat a fost lansat oficial de catre Google alaturi de noul smartphone Nexus 5 produs de compania LG, ca si terminalul Nexus 4 care s-a bucurat de un real succes.   Noul Android  KitKat isi propune sa atinga 1 miliard de utilizatori si va putea fi utilizata si de dispozitivele cu memorie RAM de minim 512 MB.

android 4.4

Interfata sistemului de operare a fost reproiectata complet avand un design mult mai atragator. Pe langa acestea, noul Android 4.4 vine si cu o noua aplicatie pentru telefon, care te ajuta sa cauti contacte, locuri apropiate si chiar prin alte conturi Google, direct din aplicatia de apelare.

Aplicatia Hangout de la Google vine cu un nou design pe Android 4.4, care iti pune acum toate SMS-urile, MMS-urile, conversatiile si apelurile video intr-un singur loc, astfel incat sa nu iti pierzi mesajele pe viitor indiferent de modul in care acestea sunt trimise.

Lockscreen-ul are acum o scurtatura pentru camera, existand o noua optiune de a rearanja home screen-ul in functie de cerintele fiecarui utilizator.

Dupa cum toata lumea se astepta, noua versiune de Android vine cu foarte multe functii noi pentru platforma de cautare de la Google.

Puteti folosi cuvinte cheie pentru a lansa voice search cu Google Now, pentru a trimite mesaje, pentru a afla o locatie sau chiar sa ascultati muzica.

Android 4.4 are acum o noua optiune numita AirPrint (asemanatoare cu printare prin wireless), care momentan este limitata numai pentru imprimantele HP, insa pe viitor numarul producatorilor care vor dezvolta echipamente compatibile va creste.

Google isi propune sa faca sistemul de operare Android accesibil pentru toata lumea, chiar si pentru utilizatorii cu dispozitive low-end. In trecut, din cauza problemelor de memorie, anumite smartphone-uri low-end nu puteau suporta versiuni mai noi pentru sistemul de operare, insa acum cu ajutorul noului Android 4.4 KitKat, totul se va schimba.

Android 4.4 KitKat elimina serviciile de fond inutile si reduce consumul de memorie, ceea ce permite acum sistemului de operare sa ruleze fara probleme si pe dispozitive cu doar 512 MB memorie RAM.

Noua versiune 4.4 KitKat va fi pentru moment disponibila doar pe Google Nexus 5, urmand ca in urmatoarele saptamani sa disponibila si pe alte dispozitive Nexus.

Sursa

Social Share Toolbar