Normandy – primul smartphone Android produs de Nokia

Potrivit dezvaluirilor facute de catre publicatia The Verge, Nokia lucreaza de ceva timp la un smartphone care ruleaza sistemul de operare  Android, menit sa consolideze o oferta de telefoane entry-level a producatorului finlandez.

nokia Android
Cunoscut sub mai multe denumiri, printre care si Normandy, produsul ar putea completa oferta Nokia de telefoane accesibile cu optiunea unei editii modificate de Android, diferita de versiunea standard agreata de Google ca si in cazul dispozitivelor Amazon Kindle Fire. Un indiciu pentru strategia aleasa este si imaginea de prezentare in care poate fi observat un telefon Nokia cu design Lumia, ce nu pare sa includa butoane capacitive pentru navigatie. Avem insa un singur buton fizic pentru comanda.

Potrivit sursei citate, noul telefon suporta aplicatii populare de Android, cum este clientul Skype si alte aplicatii de top disponibile in versiuni adaptate pentru telefoane Nokia.

Gandit ca o alternativa mai buna pentru oferta de telefoane Asha cu sistem Series 40, capabila sa ruleze aplicatii traditionale pentru smartphone, noul telefon Nokia cu nume de cod Normandy are in fata un viitor incert, proiectul riscand sa fie abandonat inainte ca lansarea oficiala sa aiba loc. Dar potrivit unor surse ramase anonime, proiectul nascut inaintea inceperii demersurilor pentru achizitia companiei de catre Microsoft care s-a si finalizat, continua si in prezent, existand sanse ca Nokia sa lanseze primul smartphone cu sistem Android la inceputul anului 2014. Insa nu se stie exact ce planuri are Microsoft pentru terminalul Normandy, existand o probabilitate foarte mare ca acesta sa nu mai ajung pe piata.

Sursa

Social Share Toolbar