Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL, primele telefoane Nokia care ruleaza Android ajung pe piata

Nokia a lansat pe piata primele smartphone-uri care ruleaza Android. Modele denumite Nokia X si Nokia X+ vin cu aplicatii Nokia si Microsoft preinstalate.

nokia android

Cele trei terminale dispun de un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon la 1 GHz, 512 MB memorie RAM, 4 GB memorie interna extensibila prin intemediul slotului microSD, care suporta carduri cu o capacitate maxima de 32 GB.

Nokia X si Nokia X+ vin echipate cu un display IPS LCD de 4 inch cu o rezolutie de 800×480 pixeli cu o densitate de 233 ppi. Nokia X  si Nokia XL au o memorie RAM de 758 MB.

Modelele X si X+ au implementat o camera principala de 3 megapixeli, cantaresc 129 de grame si au o baterie de 1500 mAh care asigura o autonomie a terminalelor pentru convorbiri de 10,5 ore folosind conexiunea 3G si un timp de standby de maxim 17 zile. Telefoanele pot reda pana la 26 de ore de muzica sau 8,4 ore de playback video.

Smartphone-urile au o interfata diferita de telefoanale de pe piata  care ruleaza Android, fiind asemanatoare cu aceea a  modelelor care ruleaza Windows Phone 8. 

Un minus al acestor telefoane este acela ca nu au acces la Google Play si nici la aplicatiile dedicate Google, dar utilizatorii pot instala aplicatii din magazinul Nokia Android dar si din magazinul online Yandex Store.

Cele trei modele nu vor disponibile in SUA, Canada, Coreea de Nord si Japonia. Nokia X va costa 89 euro (401 lei), Nokia X+ 99 euro (446 lei) si Nokia XL va avea un pret de 109 euro (491 lei).

Sursa

Social Share Toolbar