Google a lansat oficial cea mai noua versiune de Android 7.0 “Nougat”

Google a lansat cea mai noua generatie a sistemului de operare Android, versiunea 7.0, care de sigur urmeaza traditia si are numele unui desert “Nougat” (nuga). Pentru inceput va fi disponibil pe cateva dispozitive Nexus si in urmatoarele luni va ajunge treptat si pe alte modele de smartphone-uri si tablete in functie de producator si retele de telefonie mobila. Nougat vine cu imbunatatiri legate de mutitasking, notificari, meniuri si de autonomia bateriei, in total, vor fi peste 250 de noutati.

Google spune ca a optimizat si aplicatia Doze introdusa pe versiuena 6.0 pentru a creste autonomia bateriei. De asemenea Nougat vine cu 72 de noi emoticoane, ofera suport imbunatatit pentru realitatea virtuala si pentru jocuri complexe, datorita platformelor Daydream si Vulkan.

Android Nougat va permite, spre exemplu, sa rulezi simultan doua aplicatii pe ecran si poti selecta cat din ecran sa ocupe fiecare dintre aplicatii, daca una este mai importanta.

android-nougat

Si meniul Quick Settings a fost modificat, urmand sa aiba o interfata mai minimalista, in care vor aparea doar cateva lucruri esentiale, precum WiFi, Bluetooh sau lanterna.

Apare si optiunea Direct Reply care iti permite sa raspunzi la o notificare fara a fi nevoie sa deschizi aplicatia respectiva, iar compania spune ca si gradul de criptare a crescut, astfel ca fiecare isi poate pastra mai in siguranta fisierele pe dispozitiv.

Pentru moment Nougat este disponibil pe terminalele Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Asus Nexus Player si Pixel C, terminale mai vechi, precum Nexus 5 sau Nexus 7, nu vor primi update-ul de Nougat.

Sursa

Social Share Toolbar