Pixel si Pixel XL – noile smartphone-uri Google au fost lansate

Google a lansat oficial noile smarphone-uri Pixel si Pixel XL.  Noile terminale sunt realizate de catre HTC, insa designul acestora a fost realizat de catre Google. Cele doua dispozitive se diferentiaza in primul rand prin dimensiunea si rezolutia ecranului, primul avand un display de 5 inchi si o rezolutie de 1.920 x 1.080 pixeli, iar al doilea avand 5,5 inchi si o rezolutie de 2.560 x 1.440 pixeli.

telefoanele-pixel

Incepand din acest an Google a renuntat la brandul de telefoane Nexus si a optat pentru lansarea noilor dispozitive sub denumirea Pixel, acestea purtand amprenta directa a companiei, sub forma literteri G.

Ambele modele Pixel sunt dotate cu procesorul Snapdragon 821 si functioneaza cu o versiune speciala a sistemului de operare Android, care e compatibila cu platforma Daydream de realitate virtuala.

Noile telefoane vin cu mai multe noutati, printre care Google Assistant. Pixel este primul model care are incorporat noul asistent vocal. Acesta poate fi activat daca atingi indelung butonul Home sau daca spui “Ok, Google”. El e capabil sa execute mai multe intructiuni, de exemplu sa-ti afiseze pozele facute intr-o anumita data, sa dea play la melodiile pe care vrei sa le asculti si sa deschida aplicatiile necesare, sa execute cautari oe internet, acesta fiind similar cu Siri dezvoltat de catyre Apple.

De asemenea, functia Google Now on Tap e inclusa, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot vedea informatiile solicitate pe ecran. Mai mult, poate sa faca rezervari la restaurantul favorit, doar prin comenzi vocale.
Stocare in cloud: Google va oferii stocare in cloud nelimitata pentru imagini si videoclipuri realizate cu ajutorul telefoanelor Pixel, la rezolutia originala, functie disponibila exclusiv pentru utilizatorii telefoanelor PIxel.

Un mare plus este faptul ca sistemul de operare Android va primi update-uri direct de la Google, imediat ce vor fi disponibile. In plus, dispozitivele Pixel au parte de incarcare rapida, care permite 7 ore de utilizare doar cu 15 minute de alimentare.

Noile smartphone-uri vin cu aplicatia Google Duo preinstalata, destinata pentru realizarea de apeluri video, aplicatie similara cu Face Time care este disponibil pe terminalele Apple.

pixel-smartphone

 De asemenea Google a lansat si o noua platforma de realitate virtuala destinata telefoanelor Pixel, iar doritorii pot achizitiona dispozitivul Daydream View pentru 79 de dolari pentru a se putea bucura de aceasta facilitate.
Telefoanele sunt realizate din aluminiu si sticla. In plus, sunt dotate cu senzor de amprenta.

Pixel XL are o baterie de 3.450 mAh, iar acumulatorul de la terminalului  Pixel are o capaciatate de 2.770 mAh.

Ambele dispun de  4GB de RAM  si sunt disponibile in variante de memorie interna de 32 GB sau 128 GB, platforma de realitate virtuala.

Pretul porneste de la 649 de dolari pentru Pixel, respectiv 769 de dolari pentru Pixel XL, astfel ca cele doua dispozitive se incadreaza in categoria smartphone-urile high- end, avand competitori precum Samsung Galaxy S7 si iPhone 7.

Sursa 

Social Share Toolbar