Cum să îți salvezi toate fotografiile online cu Google Photos

           Majoritatea dintre noi avem o mulțime de fotografii stocate pe calculatorul personal, HDD-uri externe sau alte tipuri de medii de stocare (cd-uri, dvd-uri, memorii portabile gen stickuri de memorie, carduri SD etc)  și după cum probabil cunoașteți sau chiar vi s-a întâmplat acestea se pot strica și prin urmare puteți să pierdeți pentru  pentru totdeauna aceste fotografii (uneori se pot recupera dar cu costuri foarte mari). Bineînțeles că există posibilitatea ca să vă salvați fotografiile pe două medii de stocare, ca să aveți un backup al acestora, dar indiferent de situație mediile fizice de stocare se pot strica. De aceea o variantă foarte bună o reprezintă salvarea acestora și în mediul online. 

          Pe piață există foarte multe alternative de salvarea a fotografiilor în mediul online, unele contracost, altele gratuite dar care au anumite limitări de spațiu. Eu vă recomand  Google Photos din două motive principale, unul că este gratuit și al doilea că oferă spațiu de găzduire nelimitat pentru fotografiile și clipurile video pe care le aveți. De asemenea aplicația nu are publicitate, iar fotografiile pot fi accesate de pe calculatorul personal sau dupa orice alt dispozitiv cu acces la internet prin intermediul paginii web sau aplicație mobile Google Photos care este disponibilă gratuit în magazinul de aplicații al telefonului dumneavoastră. Aplicația are integrat și un asistent care dacă este activat va poate face sugestii de albume, clipuri video sau fotografii retușate din rândul fotografiilor pe care le-ați salvat în contul dumneavoastră, tot în cadrul aplicație aveți integrat un motor de căutare prin intermediul căruia puteți căuta fotografii după nume, tipul de activitate, locul, data sau oricare alemente de identificare al acestora. Google Photos va identifica și dacă aveți poze dublicat, caz în care vă va anunța și va salva doar o singura fotografie.

            Acum să vă vorbesc și despre minusurile aplicației Google Photos. Un dezavantaj ar fi acela că fotografiile dumneavostră vor fi salvate la grămadă, asta însemnând că chiar dacă le-ați avute organizate în directoare, pe evenimente sau oricare gen de sortare, acestea vor fi salvate în același loc și vor fi organizate în ordine cronologică și ulterior le veți putea sorta pe diverse categorii. Un alt minus este acela că aplicația permite găzduire nelimitată dar cu condiția ca fotografiile să aibe o dimensiune maximă de 16 MP(fotografiile cu dimensiuni mai mari vor fi redimensionate automant la 16Mp și salvate cu această dimensiune) iar clipurile video vor fi salvate cu o rezoluție maximă fullHD de 1080p (clipurile cu rezoluții mai mari vor fi  redimensionate automat la rezoluția 1080p).

         Bineînțeles că avantejele și minusurile aplicației sunt subiective și alegerea utilizării aplicației vă aparține. Însă dacă alegeți să foloșiți Google Photos, aveți nevoie de un calculator (cu Windows sau MacOS), un cont de email Gmail (care este gratuit și poate fi făcut ușor în câțiva pași la adresa GMAIL ) și să urmați următorii pași:

 1. Accesați  pagina https://photos.google.com/apps  sau descărcați aplicația Google Photos după ce o căutați pe internet. După ce ați obținut aplicația, instalați-0 în calculator.


 

2. După ce ați instalat aplicația, începeți setarea acesteaia, urmând pașii interactivi, adică vi se va cere să vă logați cu adresa dumneavoastră de email Gmail,  apoi să introduceți parola asociată contului. Ulterior veți fi pus să alegeți dintre două opțiuni, și va trebuii să optați pentru prima respectiv BACK UP PHOTOS AND VIDEOS, pentru că dacă veți alege a doua opțiune, alte tipuri de fișiere pe care le aveți în directoarele cu fotografii vor fi salvate și ele, dar în Google Drive, unde aveți o limită de 14,8 GB.

 

3. După ce ați parcurs pașii de mai sus, veți avea posibilitatea să alegeți locul unde sunt stocate fotografiile și clipurile dumneavoastră, fie că sunt pe HDD intern sau pe un lat mediu de stocare, apoi nu vă rămâne decât să dați START pentru ca procesul de salvare online să înceapă.

Dacă ulterior vreți să adaugați și alte directoare/alte surse de stocare din care să fie salvate fotografiile, accesați Google Photos din aplicații sau din bara de Start, dați click pe cele trei puncte din partea dreapta sus, alegeți PREFERENCES, apoi selectați sursa dorită și dați OK.

  Daca vreți să vă salvați si fotografiile aflate pe un dispozitiv mobil/tabletă urmați aceeași pași pentru a le salva online.

Sursa ANDROID WORLD ROMÂNIA

Social Share Toolbar