Amazon va lansa o tableta Kindle Fire de 10 inch

Se pare ca  Amazon pregateste lansarea unui tablete cu diagonala de 10, 1 inch.  Compania a intrat pe piata tabletelor in noiembrie 2011 cu modelul de 7.0 inch Kindle Fire, iar anul trecut in septembrie a lansat si un model de 8,9 inch.

Anul acesta Amazon va intra si pe segmentul tabletelor de 10 inch, conform analistului Richard Shim NDP Display Search, citat de catre CNET.

2013.05.05 - androidworld.ro - fire 10

Noua tableta Kindle Fire va veni echipata cu display de 10,1 inch cu o rezolutie de 2560×1600 pixeli si cu o densitate a pixelilor de 300 ppi, in comparatie cu ecranul Retina al tabletei iPad 4 care are doar 264 ppi. Display-ul va fi asemantor cu cel implementat in Google Nexus 10, care detine inca titlul de tableta cu ecranul cu cea mai mare  rezolutie.

Analistul Richard Shim a declarat faptul ca productia in masa a eranului de 10 inch va incepe in al treilea trimestru. De asemenea Amazon va lansa versiuni imbunatatite ale tabletelor Kindle Fire de 7.0 inch  si 8,9 inch, cu scopul ca toate tabletele din portofoliu sa aiba ecrane cu o densitate a pixelilor de 300 ppi.

Conform ultimelor cifre oferite de catre IDC, Amazon ocupa locul al patrulea in topul producatorilor de tablete cu 3,7 procente din piata, raportat la numarul de unitati livrate.

Amazon nu a confirmat inca informatiile privind lansarea unui nou model de Kindle Fire.

Sursa

 

 

Share Button