Book Traders – aplicatia iubitorilor de carti

Va place lectura si ati vrea sa cititi mai mult dar totodata sa nu cheltuiti in plus pe cartile din librarii?

Un student din Bucuresti a  gasit o solutie pentru aceasta situatie. Nu trebuie sa aveti decat cateva carti prin biblioteca, un smartphone si sa instalati aplicatia pe care acesta a dezvoltat-o pentru a rezolva aceasta situatie.

Tanarul  a dezvoltat o aplicatie mobila  ce sustine schimbul de carti printr-o interfata sugestiva si care are ca scop final incurajarea cititului.

Aplicatia denumita “Book Traders” dispune de  doua modalitati de logare, fie prin crearea unui cont cu mailul personal, fie direct prin contul personal de Facebook. Dezvoltatorul sustine ca a integrat logarea prin Facebook tocmai datorita usurintei folosirii unei astfel de logari dar si pentru ca in ziua de azi tot mai multa lume foloseste Facebook.

 In linii mari, aplicatia invita utilizatorul sa adauge cartile pe care le-a citit si la care e dispus sa renunte in schimbul altora noi, de aici acestea fiind vizibile tuturor utilizatorilor prin intermediul catalogului cu carti. Cartile pot fi adaugate foarte usor prin intermediul unui sistem de cautare, fara a mai fi nevoie adaugarea autorului, titlului sau a unei poze descriptive.

In acest mod, fara vreun cost, oricine poate face schimb de carti cu oricine.

Odata gasita cartea dorita in catalog,  aplicatia ofera si un serviciu de chat  in care utilizatorii pot discuta detalii legate de ce carti vor sa schimbe, unde, cand etc.

Un alt aspect important al aplicatiei este faptul ca odata decis schimbul a doua carti, acesta implica intalnirea fizica a celor doi participanti la schimb, astfel incercand sa incurajeze si o oarecare socializare intre cei doi, din ce in ce mai greu de realizat in prezent datorita multitudinii de retele de socializare online.

Momentan, aplicatia este disponibila doar pe platforma Android, insa dezvoltatorul acesteia a promis ca va adauga si o versiune pe Ios (Apple) daca va exista cerere.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din magazinul de aplicatii Google Play sau de la adresa Book Traders.

Sursa 

Share Button