Xiaomi Mi Band 3 [ REVIEW ]

Chiar dacă sărbătorile de iarnă au trecut de ceva timp, eu acum mi-am primit cadoul de la GearBest.com, și cred că așa se întâmplă când te hotărești greu. Dar acum să vedem ce am ales.

Xiaomi Mi Band 3 este cea mai de succes brățără inteligentă de pe piață, înregistrând vânzari record, peste 5 milioane de unități în primele 3 luni de lansare

Specificații

Display: OLED de 0,78 inch cu o rezoluție de 128×80 pixeli

Conectivitate: Bluetooth 4.2

Compatibilitate: minim Android 4.4 / iOS 9.0

Baterie: 110 mAh / standby 20 de zile

Alte date: rezistență la contactul cu apa / 5 ATM ce permite scufundări de până la 50 de metri adâncime

Greutate: 20 gr.

Design

Brățara este compusă din două componente, cureaua din silicon și senzorul propriu zis. Designul curelei este unul plăcut care nu deranjează la purtare și având posibilitatea de reglare foarte mare fiind potrivită chiar și persoanelor cu o încheietură a mâinii mai mică.

Senzorul dispune de un display de 0.78 inch, suficient de mare pentru a vedea informațiile afișate, iar în zona de jos este amplasat un buton touch cu rol de “înapoi” şi “selecţie”.

Senzorul se atașează prin apăsare în brățara de silicon, fixându-se foarte bine, existând o potrivire perfecta cu aceasta. Acesta va trebui scos  de fiecare dată când va fi încărcat, din fericire acest lucru nu se va întâmpla foarte des datorită autonomiei mari a dispozitivului.

Dimensiunile reduse la senzorului cât și faptul că brățara are un design minimalist care se potrivește cu orice ținută, se poate observa și în fotografiile de la sfârșitul articolului, unde lângă brățară am pus o monedă de 50 de bani pentru a vă putea face o idee în acest sens.

Android World Romania – Xiaomi Mi Band 3

Funcționare

Xiaomi Mi Band 3 dispune de o interfață intuitivă și un meniu simplu, brățara se conectează la telefon prin intermediul Bluetooth-ului, iar atunci când oprim conectivitatea Bluetooth de pe telefon, senzorul continuă să înregistreze datele. Apoi, la prima conectare se sincronizează direct cu smartphone-ul, prin intermediul aplicației Mi Fit, care poate fi descărcată gratuit din Google Play (pentru dispozitivele care rulează Android) sau App Store (pentru dispozitivele care rulează iOS).

Pe display-ul de 0.78 inch, brățara afișează informații referitoare vremea pe 3 zile, notificări (apeluri, mesaje SMS, WhatsApp, Facebook, Instagram etc), ceasul (3 versiuni), numărul de paşi parcuși, distanţa aferentă, numărul de calorii consumate, nivelul bateriei, cronometrul, senzorul cardiac.

Față de modelul anterior Xiaomi Mi Band 2, acest model dispune de control tactil.

O altă noutate este data de implementarea standardului 5 ATM, reprezentând faptul că Xiaomi Mi Band 3 rezistă la scufundări în apă de până la 50 de metri. Puteţi înota, puteţi face baie, puteţi purta deispozitivul pe ploaie și el nu va păţi nimic.

Datele colectate de către brățară sunt transmise către telefon către aplicația Mi Fit, aplicația dezvoltată de producator.

Aplicația Mi Fit (click pentru descărcare) are o interfață similară cu restul aplicațiilor de gen existente pe piață, oferind datele sub formă grafică, oferind sfaturi și existând multiple posibilități de personalizare în funcție de dorințele utilizatorului.

Aplicația se personalizează cu datele utilizatorului, vârstă, greutate, înălțime și apoi se pot seta ținte legate de numărul de pași parcuși zilnic, greutate, numărul de calorii consummate, și există posibilitatea de interacțiune cu prietenii care utilizează aplicația.

Mi Fit se poate conecta și cu Google Fit, pentru o mai bună colectare și interpretare a datelor.

În pachetul cu brățara veți primi și adaptorul de încărcare prin intemediul unei ieșiri usb. Inițial brățara este setată în limba chineză, dar stați liniștiți că la prima sincronizare cu telefonul dumneavoastră, limba se va schimba în engleză.

Preț

Xiaomi Mi Band 3 se poate achiziționa de pe site-ul gearbest.com la un pret de 29.99 dolari (aproximativ 125 lei) și transport 0,37 dolari (aproximativ 2 lei). Livrarea se face în aproximativ 15 – 20 de zile.

Concluzii

În segmentul de preț de sub 30 de dolari Xiaomi Mi Band 3 este cea mai bună alegere dintre toate brăţările existente în piaţă. Brățara fiind un dispozitiv cu un design frumos, ușor, suficient de util pentru utilizările zilnice și monitorizarea activității unei personae normale și chiar a unui sportiv, iar aplicaţia Mi Fit are interfață intuitivă, oferă multe informaţii și statistici privind activitatea de zi cu zi (mers pe jos, sport, somn) privind monitorizarea activităţilor sportive, iar în plus beneficiezi şi  de suport  din partea comunităţii Xiaomi, care este într-o continua creștere. De asemenea posibilitățile de personalizare sunt multiple, existând multe variante de curele, de diverse culori și material, la prețuri accesibile.


În perioada următoare voi testa brățara Xiaomi Mi Band 3, în utilizarea de zi cu zi, și ulterior vă voi descrie experiența, avantajele și dezavantajele acestui dispozitiv.

 

Share Button