Cum comanzi de pe site-ul Gearbest.com [ Informații utile ]

Probabil foarte mulți dintre dumneavoastră ați auzit de site-ul chinezesc gearbest.com sau ați văzut reclame la diferite produse vândute de acest site și m-am gândit să vă ofer mai multe informații despre ce produse, cum puteți comanda și ce taxe trebuie să plătiți, dacă comandați de pe gearbest.com.

Gearbest.com este unul dintre cele mai mari site-uri de vânzări online din lume. Pe acest site puteți găsii o varietate foarte mare de produse, printre care electronice, telefoane mobile, tablete, laptopuri, trotinete electrice, accesorii, haine și multe alte tipuri de produse, de la producători renumiți precum Xiaomi, Huawei, Lenovo , Asus etc.

Ce avantaje ai dacă comanzi de pe site-ul gearbest.com:

  • o varietate foarte mare de produse originale de la producători renumiți;
  • prețuri foarte bune și promoții substanțiale periodice;
  • livrare gratuită în unele cazuri sau livrare avantajoasă cu multiple opțiuni;
  • mai multe opțiuni de plată sau chiar plata la livrare pentru anumite produse;
  • livrarea rapidă pentru produsele aflate în stocul depozitelor din Europa;

Cum poți să comanzi de pe Gearbest.com?

Foarte simplu, gearbest este la fel ca orice site de ecommerce de pe Internet, îți faci un cont fololosind adresa de email, contul de Facebook sau adresa Gmail și apoi poți comanda oricare produs aflat la vânzare pe site.

Livrarea produselor comandate de pe gearbest.com

Produsele comandate ajung la tine, în funcție de tipul de transport ales, dacă optați pentru transport contracost produsele pot ajunge în cateva zile iar în cazul în care optați pentru transport gratuit produsele pot ajunge la tine în aproximativ 15 și 30 de zile. Prin urmare ai următoarele opțiuni:

  • EU Warehouseajung foarte repede în România din depozite din Europa(UK, Spania, Germania. Franța)
  • Unregistered Air Mail15 – 30 zile lucrătoare – fără tracking, livrarea este gratuită 
  • Registered Air Mail – 15 – 30 zile lucrătoare, livrarea este gratuită 
  • Priority Line7 – 12 zile lucrătoare
  • Expedited Line – 3 – 7 zile lucrătoare

Gearbest oferă serviciul denumit Priority Line care disponibil pentru o gamă foarte largă de produse, inclusiv telefoane mobile și multe alte produse electronice. Livrarea prin acest serviciu costă maxim 10 $ și vei primi produsele direct la tine acasă, iar livrarea se face  între 10 și 20 de zile.

Dacă totuși vrei un produs care nu are această metodă de livrare trebuie să știi că la prețul afișat se adaugă TVA-ul de 19% și taxele vamale de maxim 6%. Taxele vamale se adaugă doar produselor ce depășesc echivalentul a 150 de euro. Taxele corespunzatoare produsului se plătesc la primirea acestuia.

Dacă alegi ca optiune livrarea prin DHL iar valoarea produsului depășește 25 lei va trebui să plătiți un comision de procesare (100 lei) plus 19% TVA, dacă vreți să evitati plata acestui comision trebuie să solicitați codul EORI de la vama la care sunteți arondați. De asemenea va trebui să se furnizați date despre plata efectuată plus factură de la comerciant.

De aceea este de preferat să comandați produse aflate la depozitele din Uniunea Europeană.

Totuși, dacă alegeți să cumpărați produse din China, nu din depozitele din Uniunea Europeană puteți să obțineți  banii de pe vamă înapoi. Așadar, nu trebuie decât să păstrați dovada plății și cu aceasta să deschideți un ticket de suport pentru returnarea banilor de la Gearbest.

Trebuie să știi de asemenea că pe Gearbest.com ai drept de retur marfă de 45 de zile.

Cele mai cautate produse de pe Gearbest.com sunt telefoanele mobile, tabletele si gadgeturile pe care le găsești la preturi mult mai mici fata de piata din Romania.

Pentru orice informatie suplimentara va rog sa folositi formularul de comentarii sau mesaje private pe adresa de email.


Spor la cumpărături!

Share Button