Apel 112 – aplicația care îți poate salva viața

Aplicația Apel 112 a fost dezvoltată de către Serviciul de Telecomunicatii Speciale – STS, pentru a completa și îmbunătății localizarea persoanelor care apelează serviciul unic de urgență european 112. Aplicația este destinată telefoanelor mobile care rulează  sistemele de operare Android şi iOS și capabilă să genereze informaţii de localizare şi să transmită poziţia geografică a telefonului de pe care se utilizează aplicația.

Pentru a folosii această aplicație pentru a beneficia de serviciul unic de urgență, trebuie doar să o deschideți, să apăsați butonul APELARE 112 și să trimiteți locația exactă a dumneavoastră.

Aplicaţia foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgenţă 112 informaţia de localizare în format AML (Advanced Mobile Location), conţinând coordonatele geografice ale telefonulului mobil.

 

Dezavantajele aplicației sunt faptul că utilizatorul trebuie să aibă activă localizarea pe telefon si are nevoie de conexiune la Internet, lucru mai greu de realizat daca te afli într-un loc mai izolat și nu exista semnal GSM.

Nu uitați că metoda clasică de apelare a serviciului unic de urgență 112 rămâne valabilă, apel pe care îl puteți face chiar dacp nu aveți un abonament activ, credit pe cartela prepay, acces la Internet sau localizarea telefonului activă.

Pentru siguranța dumneavoastră e bine să aveți aceasță aplicație instalată pe telefonul mobil,  pentru că în anumite situații s-ar putea dovedii utilă.

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată pe telefoane din magazinele de aplicaţii Google Play de către utilizatorii de terminale Android şi din AppStore, de către cei care folosesc dispozitive cu iOS.

Share Button